Rokfor sos, otantik bir zevk



Roquefort sosu, hazırlandığı peynir Kredi hesaplama gibi bir sos olup güçlü bir tada ve yoğun bir kokuya sahiptir. Et veya seitan için çok uygun bir salsaldır.
Rokfor sos, otantik bir zevk
Rokfor peynir
Bu peynir, Roquefort, köken aldığı ve Kökeni Temyiz ile tanınan ilk peynir olduğu kasabanın adını taşır. İsminden de anlaşılacağı gibi Fransız kökenli ve koyun sütünden yapılmış güçlü bir peynirdir.
Onun varlığı, bu peyniri Roquefort kasabasında tadabildiği ve her yıl iki kutu peynirin kendisine gönderilmesini istediği kadar sevdiği Charlemagne zamanında belgelendi.
Roquefort sos tarifi
Bu büyük mavi peynirden, Roquefort sos hazırlandı. Sos, geldiği peynir gibi, güçlü bir tada sahiptir ve etlere veya seitén'e ("sebze" etine) eşlik etmek için idealdir.
Bu sos çok yağlı olduğundan dikkatli olmalı, bu yüzden kilo problemimiz varsa belirtilmez.
Hazırlığı çok basittir, bu yüzden onu hazırlamaya çalışmaktan korkmamalıyız.
 Malzemeler (4 kişi):
100 gram rokfor peyniri
1 fındık tereyağı
Bir tutam hindistan cevizi.
250 ml krema.
Tuz ve beyaz biber
Birkaç damla viski.
Rokfor sosunun hazırlanması:
Tereyağını düşük ateşte eritin ve peyniri ekleyin.
Hem peynir hem tereyağı bittiğinde, viski damlacıklarını düşürürüz.
Alkolü tüketelim, sütlü krema ekliyoruz, Kredi hesaplama karışımın üzerine biraz somun sürün ve ızgarada tuz ve karabiber ekliyoruz.
Kalınlaşmak için birkaç dakika pişirelim ve Roquefort sosunu servis yapmaya hazır hale getirdik.
Bizim tavsiyemiz
Roquefort sosunu salatalarımız için de yapabiliriz, bunun için bir parça Roquefort peynirini blender bardağa koyacağız ve Kredi hesaplama istediğimiz kıvamı ve lezzetini elde edene kadar sütlü krema ekleyerek yeneceğiz. Biraz tuz, karabiber ve hindistan cevizi ekleyebiliriz.
Bittiğinde biraz kıyılmış fındık ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rod Hücreleri Nedir?

Tanenlerin Faydaları ve Özellikleri

Seröz Perikard Nedir?