Rokfor sos, otantik bir zevk
Roquefort sosu, hazırlandığı
peynir Kredi hesaplama gibi bir sos olup güçlü bir tada ve yoğun bir kokuya
sahiptir. Et veya seitan için çok uygun bir salsaldır.
Rokfor sos, otantik bir zevk
Rokfor peynir
Bu peynir, Roquefort, köken
aldığı ve Kökeni Temyiz ile tanınan ilk peynir olduğu kasabanın adını taşır.
İsminden de anlaşılacağı gibi Fransız kökenli ve koyun sütünden yapılmış güçlü
bir peynirdir.
Onun varlığı, bu peyniri
Roquefort kasabasında tadabildiği ve her yıl iki kutu peynirin kendisine
gönderilmesini istediği kadar sevdiği Charlemagne zamanında belgelendi.
Roquefort sos tarifi
Bu büyük mavi peynirden,
Roquefort sos hazırlandı. Sos, geldiği peynir gibi, güçlü bir tada sahiptir ve
etlere veya seitén'e ("sebze" etine) eşlik etmek için idealdir.
Bu sos çok yağlı olduğundan
dikkatli olmalı, bu yüzden kilo problemimiz varsa belirtilmez.
Hazırlığı çok basittir, bu
yüzden onu hazırlamaya çalışmaktan korkmamalıyız.
Malzemeler (4 kişi):
100 gram rokfor peyniri
1 fındık tereyağı
Bir tutam hindistan cevizi.
250 ml krema.
Tuz ve beyaz biber
Birkaç damla viski.
Rokfor sosunun hazırlanması:
Tereyağını düşük ateşte
eritin ve peyniri ekleyin.
Hem peynir hem tereyağı
bittiğinde, viski damlacıklarını düşürürüz.
Alkolü tüketelim, sütlü krema
ekliyoruz, Kredi hesaplama karışımın üzerine biraz somun sürün ve ızgarada tuz ve
karabiber ekliyoruz.
Kalınlaşmak için birkaç
dakika pişirelim ve Roquefort sosunu servis yapmaya hazır hale getirdik.
Bizim tavsiyemiz
Roquefort sosunu
salatalarımız için de yapabiliriz, bunun için bir parça Roquefort peynirini
blender bardağa koyacağız ve Kredi hesaplama istediğimiz kıvamı ve lezzetini elde edene kadar sütlü
krema ekleyerek yeneceğiz. Biraz tuz, karabiber ve hindistan cevizi
ekleyebiliriz.
Bittiğinde biraz kıyılmış
fındık ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder